SKJ voor jeugd- en gezinsprofessionals

Voor onze jeugd- en gezinsprofessionals is het belangrijk dat zij beschikken over een SKJ registratie. Deze is verplicht om risicovolle en complexe handelingen bij onze opdrachtgevers uit te kunnen voeren. Ook kunnen ze met de registratie aantonen dat er wordt voldaan aan de eisen van vakbekwaamheid. Tevens biedt het onze professionals de mogelijkheid om zichzelf continue te ontwikkelen en te werken volgens de professionele standaarden binnen hun beroepsgroep.

Herregistratie

Om aan te kunnen tonen dat onze professionals actief bezig zijn met hun professionele ontwikkeling, vindt er eens in de vijf jaar een herregistratie plaats. Hiervoor gelden de volgende eisen:

  • Behalen van 60 punten voor scholing van geaccrediteerde opleidingsaanbieders
  • Behalen van 50 punten voor reflectie: supervisie, intercollegiale- of begeleide intervisie
  • Behalen van 50 punten voor vrije keuze: plaatsen van artikel, geven van een presentatie of het deelnemen aan kennissessies

Als werkgever vinden wij het belangrijk om onze professionals hierin te faciliteren. Daarom hebben wij een intervisiegroep in het leven geroepen die iedere zes weken plaatsvindt. Het doel hiervan is te reflecteren op gedrag en elkaar te helpen beter te functioneren. Naast deze intervisiebijeenkomsten bieden wij tevens kennissessies en scholingsbudget aan. Dit alles met het doel om onze professionals in de gelegenheid te stellen zichzelf te blijven ontwikkelen en de zeer belangrijke SKJ registratie te kunnen behouden.

Lijkt jou dit ook interessant en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met één van onze medewerkers en wie weet kunnen wij jou verder helpen!