Een toekomst met dankbaarheid
en twijfels, maar zonder plannen

Vroeger waren de Paasdagen slechts het begin van een reeks moodlifting, zomerse festiviteiten. Zonovergoten vrije dagen, brunches, borrels, festivals en weekendjes weg. Na Pasen volgden dan in rap tempo ook Koningsdag, Bevrijdingsdag, de Mei-kermis, Hemelvaart en Pinksteren. Vrijheid, blijheid en braderieën! Bierdouches, lentekriebels en dansen op een drassig grasveld. Kom of kwam je uit een dorp, dan pikte je tussendoor of na afloop ook nog een feestweek of bloemencorso mee. Totdat alles anders werd en de toekomst er ander uitziet.

Dat COVID19 of corona onze levens heeft veranderd, staat buiten kijf. Wat mogen we blij zijn als we gezond zijn, blij zijn met onze verzorgingsstaat, onze topdokters en onvermoeibaar verplegend personeel. We mogen onszelf gelukkig prijzen met een regering die ons meeneemt in elke stap en beslissing en die ons land vooralsnog voor een virale outbreak heeft behoed. Maar we zijn daarnaast verdrietig voor een ieder die wél een dierbare verloren heeft en die geen afscheid meer kon nemen. Wat leven we mee met hen die eenzaam zijn of angstig. We doneren eens wat, laten onze kinderen tekeningen maken voor de bejaarde buren, doen mee aan vrijwilligersacties en kijken wat extra naar elkaar om. Dankbaar zijn we en we worden gevoed door de saamhorigheid. En tóch, we kennen twijfels. We weten niet wanneer we weer kunnen dansen bij ondergaande zon, of koopjes kunnen scoren op de rommelmarkt. Wat gebeurt er met onze zomervakanties? Wanneer kunnen we onze dierbaren weer vasthouden? We proberen ons zoveel mogelijk vast te klampen aan dat wat nog normaal is gebleven in onze levens. Maar wat als twijfel en zorgen je van binnen opvreten?

Misschien maak je je zorgen over je eigen baangarantie, of over je eigen bedrijf dat in zwaar weer verkeert. Is er straks wel werk voor mij? Is dit mijn droombaan? Corona zet ons noodgedwongen stil en geeft ons de tijd om na te denken over het leven. Misschien werk je al weken thuis, maar zie je er als een berg tegenop om straks weer naar kantoor te gaan. Wij kennen die twijfels en zorgen and we feel you! Juist dáárom gaan we graag de dialoog met je aan. Want als jij door de bomen het bos niet meer ziet, dan zien wij het misschien wel.

Wil je met één van onze collega’s sparren over jouw carrière binnen het Sociaal Domein of de Fysieke Leefomgeving? De opties doorlopen? Kennismaken voor in de toekomst? Wij zijn klaar voor dat virtuele kopje koffie met jou! Klik hier voor een overzicht van ons team en onze contactgegevens. En wie weet hebben wij binnenkort contact met elkaar.

Nieuws