Samen staan we sterk!

De laatste weken wordt er vaak tegen elkaar gezegd ‘we moeten het samen doen‘! We zien dat dit goed gaat en dat er een echte “Mienskip” ontstaat. En toch zijn er helaas met name door het coronavirus vele mensen in Nederland eenzaam. De reden is begrijpelijk, maar de gedachte is vreselijk!

Gelukkig ontstaan er mooie initiatieven. In de regio Groningen is het mogelijk om kaartjes in te leveren bij een verzamelpunt. Het goede nieuws hierbij is dat er over de veiligheid is nagedacht. De kaartjes worden 48 uur lang “gelucht” en pas daarna door vrijwilligers, die zich aan strenge hygiëne voorschriften houden, weer verspreid. En wat doen wij hier graag aan mee. Onze collega’s zijn al druk aan het schrijven, met het doel eenzame mensen een hart onder de riem te steken!

Omdat wij niet alle initiatieven in beeld hebben zijn wij benieuwd of er soortgelijke initiatieven in de regio Drachten of Leeuwarden zijn. Weet je hier meer over? Dan horen we hier graag meer over. Stuur gerust een e-mail naar margriet@rhuis.nl. En wie weet brengen we de kaartjes binnenkort langs!