Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden ?

Detacheren, uitzenden, werving en selectie, payrolling. Deze termen ken je waarschijnlijk wel, maar het verschil ertussen is je misschien nog niet helemaal duidelijk. Vaak worden detacheren en uitzenden met elkaar verward. Heel vreemd is dat niet. Bij beide werk je als tijdelijke kracht én kun je ingezet worden bij verschillende organisaties. Waarin verschilt detachering dan toch van uitzenden? Wij zetten de drie belangrijkste verschillen op een rij.

1. Een formele arbeidsrelatie in plaats van een uitzendbeding

Het grootste verschil is de zekerheid die je hebt. Bij detachering is de organisatie, in dit geval Recruitmenthuis, jouw werkgever. Je hebt dus daadwerkelijk een contract met ons. Vaak is dit een contract van één jaar, met alle voor- en nadelen van een contract. Je hebt meer zekerheid en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, maar moet je bijvoorbeeld ook houden aan je opzegtermijn. Naast een jaarcontract, behoort een vast contract ook tot de mogelijkheden.

Bij een uitzendbeding zit het anders in elkaar. Als startende uitzendkracht heb je de eerste 52 weken minder zekerheden. Wanneer je opdracht eindigt, eindigt ook het uitzendcontract. Geen werk betekent in dit geval ook geen loon. Als uitzendkracht kun je wel zelf op elk moment beslissen om te stoppen met werken.

2. Duurzame relaties in plaats van vluchtige relaties. 

Wij zien gedetacheerde kandidaten als collega’s. We werken samen met jou naar een duurzame relatie en je bent ook echt een deel van Recruitmenthuis, wanneer je via of met ons werkt. Over het algemeen word je via ons voor een langere periode ingezet. Daarnaast bieden we je vanuit ons Opleidingshuis een opleidingsbudget. We investeren graag in onze collega’s en ondersteunen op een persoonlijke en betrokken manier. Het komt dan ook regelmatig voor dat kandidaten vanuit het detacheringscontract overgaan op een vast contract bij de organisatie zelf. Je bent dan niet meer in dienst bij ons, maar bij de opdrachtgever zelf.

Werken via een uitzendbureau is vaak van kortere duur en je hebt weinig tot geen contact met het uitzendbureau zelf. Een vluchtige relatie tussen kandidaat en opdrachtgever.

3. Specialisme in plaats van algemene vaardigheden

Heb jij al veel kennis in jouw vakgebied? Of zelfs al een aantal jaren werkervaring? Dan past werken via een detacheerder goed bij jou. Organisaties, zoals gemeentes en provincies, komen vaak bij ons wanneer er veranderingen plaats vinden bij het huidige personeel. Bijvoorbeeld verlof of ziekte. Diegene moet worden vervangen en daardoor is er behoefte aan iemand met specialistische kennis.

Soms kunnen organisaties zelf niet de geschikte kandidaat vinden, ook dan schakelen ze ons in. We stellen in onze kennismakingsgesprekken met jou dan ook veel vragen. We willen graag weten waar jouw specialisme ligt, zodat we samen kunnen zoeken naar de beste match. 

Bij een uitzendbureau zijn de functies vaak iets algemener. Ideaal wanneer je tussen twee banen in zit of wanneer je een tijdelijke functie zoekt naast bijvoorbeeld je studie. Het sollicitatieproces gaat dan vaak ook heel snel en er wordt niet of nauwelijks gevraagd naar specialisme.

Wil je meer weten over detachering zelf? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? We komen graag met je in contact. Schrijf je in via dit formulier en we nemen contact met je op.