Collega aan het woord: Tom Rotteveel

We stelden vijf vragen aan collega Tom Rotteveel (25). Hij werkt sinds augustus 2021 via ons bij de Gasunie als omgevingsmanager juridische zaken OON. Zijn dagen vult hij met bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen zodat er geen veiligheidsrisico’s zijn voor de gasleidingen. En dat bevalt heel goed, want er is afwisseling genoeg voor Tom. Tijd om hem beter te leren kennen.

Tom, waar ben je het meest trots op?
Ik kom van tl en toen ik naar de havo ging, kreeg ik te horen dat ik het nooit zou kunnen halen. Daar was ik volgens een leraar te lui voor. Uiteindelijk heb ik mijn diploma gehaald, met alleen maar voldoendes op het eindexamen, en ben ik gestart met een hbo-opleiding. Die heb ik ook afgerond en inmiddels ben ik dus al een tijdje werkzaam als omgevingsmanager.  Dat maakt me trots, waar ik nu sta en dat ik me nooit heb laten tegen houden om dat te bereiken.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Tijdens de havo had ik ontzettend veel moeite met wiskunde-b. Ik haalde alleen maar drieën. Op een gegeven moment zei een leraar tegen mij, je kan opgeven of je kunt er wat aan doen, het aanpakken. Dat laatste ben ik gaan doen: ik ging bijles volgen en heb wiskunde met een 7 afgesloten. En dat advies breng ik nog steeds dagelijks in de praktijk.

Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt?
Dat ik dingen niet heb gedaan, uit angst voor de reacties van anderen. Om een voorbeeld te noemen: ik stopte met hardlopen, toen iemand tegen me zei dat ik raar rende. Tegenwoordig kan ik me er beter overheen zetten, wat anderen vinden van wat of hoe ik iets doe.

Welke belangrijke keuze heb je recent gemaakt?
Mijn oude auto begaf het laatst, dus ik was toe aan een nieuwe. En toen stond ik voor de keuze: ga ik er eentje kopen of neem ik er eentje van Recruitmenthuis? Wikken en wegen, wat zijn de voordelen en nadelen… En uiteindelijk gekozen voor een auto van Recruitmenthuis en ik ben daar erg blij mee.

Wat heb je onlangs nog geleerd?
Toen ik net aan de slag ging bij Gasunie, was ik best onzeker bij de eerste vergunningsaanvragen. Omdat ik het graag goed wilde doen, was ik eindeloos bezig met het voorbereiden van een aanvraag. Terwijl het een stuk efficiënter was geweest, om het gewoon te doen, dan kun je verder en zie je eventuele opmerkingen wel tegemoet.  Dus dat is wel iets wat ik heb geleerd, niet overal problemen zoeken maar gewoon schouders eronder en door.