Energie
Veerkracht

Motivatie

VITALITEIT

Wij geloven dat jij je pas thuis kunt voelen in je werk wanneer je lekker in je vel zit. Daarom dragen wij gezondheid en vitaliteit een warm hart toe.

Wat is vitaliteit?
Iedereen kent mensen die bruisen van de energie en kracht, maar wat houdt vitaliteit nou precies in?

Bij de term vitaliteit, wat letterlijk levenskracht betekent, zijn drie begrippen die centraal staan:
– Energie
– Veerkracht
– Motivatie

Bij energie draait het om je energiek voelen. Veerkracht is de persoonlijke kracht om om te gaan met dagelijkse ups en downs. Bij motivatie draait het om het stellen van doelen in het leven en er moeite voor doen om deze daadwerkelijk te halen. Iemand die vitaal is heeft dus de kracht, het vermogen en de wil om op een positieve manier zijn leven in te richten. De mate van vitaliteit hangt van verschillende factoren af. Zo is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat iemand zich vitaler voelt wanneer hij regie heeft over zijn eigen leven. De verdere factoren zijn zowel sport en beweging, voeding, slaap en de persoonlijke omgeving van iemand. Met persoonlijke omgeving wordt zowel de sociale omgeving bedoeld, de woon- en werkomgeving en de verbinding met de natuur. Wanneer al deze factoren met elkaar in balans staan, is en voelt iemand zich vitaal. Bij Recruitmenthuis vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers zich vitaal voelen en de juiste balans weten te vinden in hun leven, zowel op het gebied van werk als persoonlijk.

Op 16 mei 2019 hebben wij een vitaliteitsworkshop bij ons op kantoor voor al onze collega’s georganiseerd waar twee sprekers meer hebben verteld over balans in zowel je werk als privéleven. 

Tips om vitaler te worden:

– Eet gezond en drink voldoende water
– Zorg voor een goede nachtrust
– Zit niet te lang achter je bureau
– Pak eens wat vaker de fiets
– Probeer eens te mediteren
– Ga afleiding uit de weg tijdens je werk
– Blijf lachen. Zo blijf je positief
– Laat die telefoon eens met rust
– Stop met roken
– Ga met positief denkende mensen om